Belangrijk en verbeterd bewaringssysteem voor uitgebeende runderkarkassen, In het bijzonder de achterkwartieren .

De stukken spiervlees worden afzonderlijk goed beneveld met Bufferglucose Clean Label®️ (BCL) en verder vacuüm getrokken.

Voordeel :
De stukken spiervlees vacuümverpakt hebben een bewaartijd van min. 3 – 5 weken, afhankelijk van de bewaartemperatuur. Aangeraden wordt een t° tussen 0 – 2 ° C voor de beste en langs mogelijke conservering.

 1. De buitenkant van het spiervlees goed benevelen met BCL. Zo bekomt U automatisch een buffer pH waarde van 5.1
 2. Na bewaartijd van 1 tot 4 weken stijgt de pH lichtjes naar 5.15. De reuk bij het openen van de vacuümverpakking is normaal en fris wat een groot onderscheid tegenover spiervlees geeft dat niet behandeld is met BCL.

Foto’s hieronder van bereide, vacuümgetrokken stukken puur spiervlees behandeld met BCL. Dit is bijzonder belangrijk voor vlees uitsnijderijen alsook voor slagers en spekslagers.


Vacuüm verpakking na 8 dagen

Vacuüm verpakking na 8 dagen

Vacuüm verpakking na 8 dagen

Vacuum packaging after 21 days

Remove the small filter, because BCL is viscous

 

 

 

Beste slager - spekslager : Uw intelligente jaaraankoop : pH meter

Exclusief voor slagers en spekslagers ontworpen voor een eenvoudige en juiste pH-meting.

Hesp Food Kits In Hand Close Up
IP67

 

 

Gebufferde pH-waarden voor alle verse vis- lever-, en spiervleesbereidingen.

Buffersystemen en bufferfilms met Bufferglucose Clean Label® en Bufferfosfaat®.

In deze wetenschappelijke toelichting wordt verder de merknaam van het gedeponeerd product Bufferglucose® gebruikt.

Voor alle vis-, lever- en spiervleesbereidingen is een juiste kennis van de pH-waarde het allerbelangrijkst om de gepaste doelkeuze aan het vers of bereid product toe te kennen.

De betekenis van de pH-waarde bij alle verse vis en spiervlees is gebaseerd op het feit dat de eigenschappen van vis en spiervlees duidelijk beïnvloed worden. Door onze 50-jarige praktische ervaring wordt een verbeterde buffer pH-waarde in alle verse vis en spiervleesbereidingen toegepast. Dit met Bufferglucose® in samenwerking met het gamma van Bufferfosfaten 60150-60151/60152.

Zie verdere toelichting « Buffferglucose systemen en Bufferfilms » met een verbetering van kleur, smaak, reuk, houdbaarheid, malsheid en waterbindvermogen. Door een buffer pH-waarde toe te passen garanderen we ook voor verse voorverpakkingsproducten, zowel verhit als niet verhit, een dubbel langere bewaring met als gevolg ook geen gasontwikkeling in de verpakkingen.

Bronvermelding: Frank Herreygers, Biochemist

 

 

 

 

 

 

Verklaring

Hierbij bevestigt PH Liquid Belgium Nv dat Bufferglucose Clean Label voldoet aan volgende voorwaarden :

 1. Volledig vrij van E-nummers
 2. Volledig vrij van allergenen
 3. Volledige vrij van pesticiden
 4. Niet genetisch gemodifieerd
 5. Vrij van gluten
 6. Vrij van dierlijke ingrediënten
 7. Samengesteld op basis van 100% natuurlijke vruchten-, planten- en kruidenextracten op drager van glucose en fructose siroop.

PH Liquid Belgium Nv

 

Technologische info.

bij gebruik van Bufferglucose Clean Label dosering 1 tot max. 1,5%

Zeer belangrijke pH - controle voor alle ambachtelijke, huisbereide producten.

Voordelen bij gebruik van pH -meting in alle verse-, bereide- en ambachtelijk verhitte vleeswaren

 1. Aanmaak vers gehakt en braadworsten – varkens kalfs of runds. Eind buffer pH-waarde van afgewerkt product : 5.4 – 5.5 Blijft langer vers, heeft een langere bewaring, beter kleurbehoud, frissere reuk en smaak die scherper doorkomt door de juiste buffer pH-waarde.
 2. Alle ambachtelijke bereidingen met cutter voor vlees-, lever- en bakbereidingen. Buffer pH-waarde min. 6 – max. 6.5
 3. Alle ambachtelijke hammen Pekelbereiding voor manuele injektering, spier- of aderinjectering. Bufferwaarde van de pekel pH : min. 6 – max. 6.5 (zelfde injektering zoals de U gekende eigen toepassing).

Conclusie

Het aanschaffen van een pH-meter is even belangrijk en noodzakelijk als een thermometer is voor de controle van de kernt° van het verhitte, afgewerkte product.
Met de juiste buffer pH-waarde bekomt U zeer belangrijke voordelen zoals langere versheid, een frissere smaak, betere kleurhouding, specifieke product reuk.

PH Liquid Belgium Nv
voor buffersystemen en bufferfilms in alle verse en bereide, ambachtelijk verhitte vleeswaren

pate gehakt pate pate pate ham
Buffer pH :
5.2 - 5.4 max.
Buffer pH :
5.2 - 5.4 max.
Buffer pH :
5.2 - 5.4 max.
Buffer pH :
6.2 - 6.4 max.
Buffer pH :
6.2 - 6.4 max.
Buffer pH :
6.2 - 6.4 max.

 

Werkwijze pH-meting met MT FiveGo

VOORAFGAAND

 1. Electrode is verbonden met het toestel
 2. Uitleeswijze ingesteld op “pH”
 3. Eindpunt ingesteld op “automatic”

pH-METING UITVOEREN

Internationale buffertabellen voor verse en bereide producten : zie banner 2 op onze site www.ph-liquid.com

 1. Plaats de electrode in het staal
 2. Druk op de toets “Read” om de meting te starten
 3. Het decimaal punt knippert
 4. Als de meting stabiel is, stopt het decimaal punt met knipperen en verschijnt er “A”
 5. De pH-meting is voltooid, noteer het resultaat

 

Internationale richtnormen voor de eind buffer pH-waarden met Bufferglucose Clean Label ® voor alle verse, bereide en verhitte vleeswaren.

Voor de eerste maal in de vleeswereld: publicatie van buffertabellen.

produktenmin. - max.
Buffercode 1salamiproductenBuffer pH 4.8 - 5.1
Buffercode 2curingproductenBuffer pH 5.3 - 5.6
Buffercode 3verhitte cutlerprodukten : vleesworstBuffer pH 5.9 - 6.2
Buffercode 4verhitte leverbereidingenBuffer pH 5.9 - 6.2
Buffercode 5alle verhitte hambereidingenBuffer pH 5.9 - 6.2
Buffercode 6vol conservenBuffer pH 6 - 6.2
Buffercode 7alle bereidingen vers gehakt en braadworstenBuffer pH 5.4 - 5.6

 

ONLINE BESTELLING pH- METER

LEDEN van de Belgische Beenhouwerij krijgen een intelligente korting van 5%

ACTIEPRIJS voor de METTLER TOLEDO FOOD pH-meter : NETTO 530 euro (excl. BTW)
Actieprijs geldig tot t.e.m. 30 juni 2020
Actiecode "VK" te vermelden bij bestelling op info@ph-liquid.com


Firma: Telefoon: Fax:
Naam: E-mail:
Stad/Gemeente: Postcode:
Adres: Land:


In Hand Close Up

METTLER TOLEDO FOOD pH-meter


 

 

 

REALISEER JE IDEEËN DOOR
DE BUFFERGLUCOSE TECHNOLOGIE CLEAN LABEL TOE TE PASSEN MET EEN MINIMUM AAN E-NUMMERS BEPERKT TOT KNO2 OF KNO3 - FOSFATEN EN DIVERSE WATERBINDERS.

Door het technische team, PH Liquid Belgium Nv en Belgosuc Nv.

Buffersystemen en bufferfilms kunnen vleesproducenten ondersteunen in preventie tegen schadelijke voedinginfecties door schadelijke kiemen en bacteriologische besmetting door salmonella, listeria en E.coli 0157:H7.
Door toepassing van buffersystemen in de bereiding van verhitte vleesproducten zoals ham, bacon, vers gezouten en/of gerookte bacon voor snijden en voorverpakking, wordt verdere gasontwikkeling vermeden en de kleur, smaak en geur van het product blijft optimaal voor de duur van een langere houdbaarheid .

Bufferglucose technologie

Als wereldleider op het domein van buffersystemen en bufferfilms volgens octrooientoepassing voor verse en alle verhitte vlees-, lever- en visbereidingen, gerijpte en gecuurde vlees- en visproducten.
Bufferglucose Siroop is een geconcentreerd natuurlijk evenwichtig extract van fructose-glucose syrup, aroma's, natuurlijke vruchten-, planten- en kruidenextracten, voor een gezonder product. Het gebruik van Bufferglucose Siroop resulteert in een productiesysteem met 50% minder natrium chloride en 30-50% minder nitriet om een gezonder eindproduct te bekomen. Buiten de fysiologische werking tegenover de regelmatige ontwikkelingen der pekelbacteriën bezit het ook nog andere regulerende werkingen die voor de technologie van de vleeswarenbereidingen van zeer groot belang zijn.
Door de mild reducerende werking van fructose-glucose syrup, natural flavour fermented sugar, natural plant-herbal extracts wordt er voor gezorgd dat de nitraatreacties regelmatig verlopen en zo gekozen dat de de pH van het vlees binnen zijn natuurlijke grenzen behouden blijft.

Dankzij zijn correcte en gecontroleerde samenstelling combineert Bufferglucose Siroop een hoge veiligheid met een gegarandeerd effect.
Gezien zijn hoge activiteiten moeten de voorgeschreven hoeveelheden evenals de werkwijze stipt nagevolgd worden, wil men van Bufferglucose Siroop de voordelen ten volle benutten.
Door het gelijktijdig gebruik van Bufferglucose Siroop en Bufferfosfaten wordt er een buffer gevormd die de essentiële pH op zijn waarde stabiliseert, zelfs indien er zich ongunstige omstandigheden voordoen.
In samenwerking met Bufferglucose Siroop dat een zoetzuur medium is, vormen de mild alkalische Bufferfosfaten een buffer van de gewenste pH, die door zijn bufferende werking deze pH, ook onder ongunstige omstandigheden, op de doeltreffende waarde stabiliseert.
Bufferglucose Siroop vindt zijn aanwending bij de vervaardiging van pekel- en rookwaren en biedt buitengewone voordelen tegenover andere tot hiertoe gebruikte producten dit in het bijzonder voor verhitte ham. Niet alleen het bereidingsproces, mar ook de kwaliteit en de verteerbaarheid van de met Bufferglucose Siroop bereide vleeswaren worden opmerkelijk verbeterd.
Gezien slechts natuurlijke substanties, zoals fructose-glucose syrup, natural flavour fermented sugar, natural plant-herbal extracts in zijn samenstelling voorkomen, is Bufferglucose Siroop door de wetgever volledig toegelaten en bestaat er niet het minste fysiologisch bezwaar tegen zijn gebruikt.
De toevoeging van Bufferglucose Siroop bespoedigt bij pekelwaren het door nitraat of nitriet ingezet kleurproces. Daarbij wordt het overtollige nitriet in de worst en in de vleesmassa verregaand verminderd tot 30-50%. Verder werd er vastgesteld dat de toegelaten hoeveelheid van het steeds fysiologisch toch steeds bedenkelijk nitriet tot bijna de helft kan verminderd worden.
Vleesproducten vervaardigd met Bufferglucose Siroop zien er niet alleen smakelijker uit, ze hebben inderdaad een beter aroma en een veredelde smaak.

Dit valt vooral op bij waren die gedurende een langere tijd dienen bewaard te worden.
Bij verhitte worsten geeft Bufferglucose Siroop een malse en toch knapperige darm, terwijl bij rauwe worst zich een pittigere aromatische smaak ontwikkelt (salami gamma).
Dankzij zijn antioxidante eigenschappen remt Bufferglucose Siroop het ranzig worden af, zodat een langer vers blijven gewaarborgd is met een gewaarborgd buffersysteem.

Voordelen bij toepassing

Het is algemeen bekend dat fructose-glucose syrup, natural flavour fermented sugar, natural plant-herbal extracts in combinatie met anti-oxidanten een grote remming en uitgroei of uitbraak vermijden van Lysteria, Clostridium, Salmonella en E-Coli

 • stabiele buffer pH-waarde voor alle verse en verhitte bereide vleeswaren met een eind buffer pH-waarde van 6.2
 • verbeterde kleurhouding
 • verbeterde geur
 • geen verkleuring van het snijvlak bij aansnijding van de producten in de toonbank bij verdere bewaring
 • verbeterde snijvastheid van verhitte producten bij slicing system
 • volledige controle over de gist- en schimmelontwikkeling
 • geen gasontwikkeling bij de voorverpakking van verhitte producten zoals hammen, mortadella en frankfurters gedurende de normale bewaarperiode
 • verlenging van de houdbaarheid van uw producten
 • controle van de micro-organismen Lactobacilicus lactis, Clostridium botulinum, Listeria monocytogenes, Salmonella enteridis, Staphylococcus aereus, Escherichia coli.


Inlichtingen zijn verkrijgbaar op aanvraag bij info@ph-liquid.com

 



Challenge test, groei van Listeria monocytogenes and Escherichia coli in Bufferglucose Clean Label

Offerte#: 1901123

Startdatum: 3/4/2019

Einddatum: 10/4/2019

Staalidentificatie:

Staal 1 : Bufferglucose Clean Label

Staalomschrijving: fructose-glucosestroop met natuurlijke aroma en natuurlijke plantenextracten.

Stammen: Listeria monocytogenes NCTC 11994
Escherichia coli NCTC 9001

Analysemethode: Listeria spp. Telling volgens ISO 11290-2 aangepast
Escherichia coli telling volgens ISO 16649-2

Proefopzet:

De micro-organismen werden aan het pure product Bufferglucose Clean Label toegevoegd in een verhouding van 1/10. De concentraties van de micro-organismen werden bepaald vlak na besmetting en 4 dagen na incubatie bij 42°C. Tegelijkertijd werden negatieve controles onder de vorm van gebufferd pepton water besmet met dezelfde concentratie en geïncubeerd onder dezelfde condities om het verschil in uitgroei te bepalen.

Resultaten:

Blanco: Listeria en E. coli werden niet gedetecteerd in het product.

Listeria Dag 0
Initiële besmetting in BPW (negatieve controle) 18.000.000 (log 7.26) kve/ml
Initiële besmetting in Bufferglucose Clean Label 7.100 (log 3.85) kve/ml

Listeria Dag 4 bij 42°C
Initiële besmetting in Bufferglucose Clean Label <1 (log 0) kve/ml

E. coli Dag 0
Initiële besmetting in BPW (negatieve controle) 68.000.000 (log 7.83) kve/ml
Initiële besmetting in Bufferglucose Clean Label 720.000 (log 5.86) kve/ml

E.coli Dag 4 bij 42°C
Initiële besmetting in Bufferglucose Clean Label <1 (log 0) kve/ml

Conclusie:

 • Onmiddellijk na contact met het product is er voor Listeria een sterke reductie van 3.41 log. Na 4 dagen incubatie bij 42°C werd er geen groei meer vastgesteld.
 • Onmiddellijk na contact met het product is er voor E.coli een reductie van 1.97 log. Na 4 dagen incubatie bij 42°C werd er geen groei meer vastgesteld.
 • Deze test werd uitgevoerd onder laboratoriumomstandigheden zonder contact met de matrix.

Antwerpen, 11/04/19